Hiep hiep hoera! Er is een kleintje geboren. Natuurlijk wil je de baby zo snel mogelijk gaan bewonderen, maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Je moet het perfecte kraamcadeautje zien te vinden. Met de enorme hoeveelheid keuze van tegenwoordig, kan dit een behoorlijke klus worden. Want je wilt natuurlijk zowel met iets leuks als met iets praktisch aankomen. Een cadeautje dat zowel leuk is voor de ouders als voor het kindje zelf. Maar waar ga je dan perfecte kraamcadeautje vinden? In dit artikel staan drie goede ideeën voor het leukste kraamcadeau waar het hele gezin van zal kunnen genieten.

Babyschoentjes

Schoentjes voor de baby zijn al jaren enorm populair als kraamcadeautje, en dat is niet voor niets. Babyschoentjes zijn namelijk handig voor zowel de ouders als het kindje zelf. Bijvoorbeeld wanneer ze het kindje meenemen naar visite of buiten gaan spelen. Wil je babyschoentjes cadeau geven, kies dan vooral voor een zachte stof die goed meebeweegt met de lichaam van het kindje. Niets is namelijk zo vervelend voor een ouder als moeilijke schoenen aan- en uit te doen. Vermijd daarom harde materialen, en kies in plaats daarvan voor schoentjes van bijvoorbeeld suéde of leer. Vergeet ook vooral niet om rekening te houden met de stijl van de ouders. Kies bijvoorbeeld voor neutrale schoentjes die bij vrijwel iedere outfit passen.

Speelgoed

Kinderen hebben nooit genoeg speelgoed. Ook pasgeboren baby's niet. Daarom is het altijd een goed idee om speelgoed mee te nemen als kraamcadeau. Helaas kiezen veel mensen voor speelgoed, dus het is wel belangrijk om even de tijd te nemen om iets origineels uit te zoeken. Zo is houten speelgoed in de afgelopen jaren bijvoorbeeld enorm populair geworden. Denk bijvoorbeeld aan een populaire stapeltoren, die niet alleen leuk is om mee te spelen maar ook om naar te kijken. Houten speelgoed heeft overigens nog meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld beter voor het milieu en gaat het minder snel kapot dan het meeste plastic speelgoed.

Baby badjas

Het laatste leuke kraamcadeau in dit lijstje is de baby badjas. Een enorm leuk kraamcadeau dat nog té vaak over het hoofd word gezien. Een heerlijke, zachte badjas is namelijk onmisbaar voor iedere baby. Heerlijk om ze lekker in te wikkelen, bijvoorbeeld wanneer ze nét uit bad komen. Of 's ochtends vroeg wanneer ze nog even bij jou in bed komen liggen. Om dit cadeautje nog leuker te maken, kun je bijvoorbeeld de initialen of naam van de baby op de badjas laten borduren. Zo word het cadeautje pas écht een uniek en persoonlijk cadeau. En als je denkt dat een baby badjas alleen fijn is voor de baby, dan heb je het mis. Want de badjas is heerlijk zacht, wat perfect is voor lekkere lange knuffels.