Ben je op zoek naar een leuke manier om de kamer van je kind te stylen? Dan is het goed om je eens te verdiepen in de vele mogelijkheden die er zijn met muurstickers. Deze zijn er namelijk in ontelbaar veel kleuren, vormen en stijlen, waardoor je er elk type kinderkamer mee kunt realiseren die je maar wilt. Muurstickers zijn vrijwel altijd gemaakt van stevig materiaal dat niet snel beschadigt, hoewel je er natuurlijk wel voorzichtig mee moet zijn als je er een kastje of bed langs afschuift. Kies voor een merk dat de kleurvastheid van de stickers garandeert, want dan weet je zeker dat de muurstickers jarenlang mooi blijven en niet langzaam hun kleur verliezen.

Ga met muurstickers voor een kinderkamer met een thema

De leukste en makkelijkste manier om muurstickers toe te passen op een kinderslaapkamer is door een bepaald thema te kiezen als basis. Vervolgens kies je één hele grote of juist meerdere kleine stickers uit om dit thema helemaal af te maken. Uit welke thema’s je allemaal kunt kiezen? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, om je alvast wat inspiratie te geven.

Kinderkamer met dieren muurstickers

Het eerste thema waar je aan denkt bij het inrichten van een kinderkamer is natuurlijk: dieren. Vrijwel elk kind houdt namelijk van dieren, en diens kamertje daarop baseren is dan ook een logische keuze. Binnen de categorie muurstickers van dieren kun je natuurlijk ook nog kiezen uit diverse subcategorieën of -thema’s. Ga je bijvoorbeeld voor een kamertje met enkel dieren uit de jungle, of kies je juist voor de typische boerderijdieren die je in Nederland veel ziet? Misschien heeft je kind wel een specifiek lievelingsdier, zoals een paard, tijger of giraffe, waar je de styling van het kamertje op kunt afstemmen. Keuze genoeg wat kinderkamer muurstickers betreft in ieder geval!

Kinderkamer met Disney thema

Net als het dierenthema is een kamer in Disney stijl natuurlijk geschikt voor zowel jongens als meisjes. Je zou daarbij kunnen denken aan stickers voor op de muur met allerlei verschillende Disney-karakters. Wat echter ook een tof idee is, is om een stickers op maat te laten maken met de naam van je kind in het Disney lettertype erop. Op bijvoorbeeld een achtergrond met een kleurrijk regenboog en wolkjes, wordt in dezelfde kleuren de naam van je kind geprint. Vaak kun je zelfs kiezen hoe groot je deze wilt hebben, waardoor je hem zowel als klein accent als op een hele muur als flinke eyecatcher kunt hangen. Bovendien is zo’n muursticker ook een originele optie als je een kraamcadeau met naam wilt. Mits je zeker weet welke stijl het kinderkamertje heeft tenminste…

Kinderkamer met stickers van voertuigen

Hoewel over het algemeen meer jongens dan meisjes fan zijn van dit thema, wordt een muursticker kinderkamer van bijvoorbeeld tractoren, vrachtwagens en graafmachines doorgaans veel verkocht. Ze voegen op een gemakkelijke manier een speelse look toe aan het kamertje, en zijn meestal vrolijk van kleur. Ga dan ook voor een rustige basis, met een muurkleur die past bij de stickers, want verder heeft het kamertje weinig nodig om er gezellig uit te zien.

Muursticker met wereldkaart

Als laatste is een muursticker van een wereldkaart natuurlijk ook super leuk op een kinderkamer. Dit is niet alleen sfeervol, maar ook erg leerzaam. Op deze manier leren kinderen namelijk al vroeg hoe de wereld eruit ziet en waar ze alle landen kunnen vinden. Kinderen hebben heel veel fantasie, en het zal ze dan ook weinig moeite kosten om weg te dromen bij alle bestemmingen die ze op hun eigen wereldkaart zien, zeker als deze voorzien is van leuke tekeningen die passen bij de landen in kwestie.

Zoals je ziet kun je met de juiste muurstickers echt alle kanten op, en gemakkelijk een leuk themakamertje creëren voor je kind.