Waar het ene stel het minimalistisch houdt, pakt het andere stel liever uit met een kleurrijke bruiloft. Behoor je tot de tweede categorie? Wat een feest! Dit wordt een bruiloft voor in de boeken. De aankleding doet namelijk veel voor de sfeer tijdens de dag – en bij een kleurrijke bruiloft denken we natuurlijk aan uitbundigheid en een heleboel plezier. Hoe je die kleurrijke bruiloft verwezenlijkt? Ontdek onze tips!

Kleurrijke trouwkaarten

Het begint uiteraard allemaal al bij de trouwkaarten: laat hier jullie stijl in terugkomen! Je kunt zelf een trouwkaart ontwerpen, in alle denkbare thema’s en kleuren van de regenboog. Kies voor een kaartje waarin verschillende felle kleuren worden gecombineerd. Of voeg juist een fleurige afbeelding toe. Het lettertype kan tevens in het oog springen! Neem in ieder geval even de tijd om de perfecte trouwkaart te maken, zodat deze helemaal past bij jou en je partner.

Outfits

Traditioneel gezien zijn de kleuren van de outfits van het koppel niet heel kleurrijk. Met name bij een bruid, die trouwt in het wit. Gelukkig hoef je je hier niet aan te houden, als je liever in een kleurrijkere outfit trouwt! Of het nu geel, groen, oranje of blauw is: je mag dit natuurlijk helemaal zelf weten. Trek je lievelingskleur aan tijdens de bruiloft – het is maar net waar jij je goed in voelt.

Dresscode

Je kunt een dresscode doorgeven aan de gasten, waarin bijvoorbeeld wordt vermeld dat iedereen een knalkleur moet dragen. Of kies voor een dresscode waarin één, twee of drie specifieke kleuren centraal staan, mocht dit je wens zijn. Samen vormen alle outfits een feestelijk geheel.

Locatie

Hoewel het misschien wat lastig is om letterlijk naar een kleurrijke locatie op zoek te gaan, kun je wel kiezen voor een locatie die nét even anders dan anders is. Dit past waarschijnlijk goed bij jullie algehele stijl. Trouw bijvoorbeeld middenin het centrum van de stad. Of denk bij een zomerbruiloft juist aan een weelderige buitenlocatie, met veel bloemen in de buurt.

Aankleding

Ook in de aankleding kun je veel kleur laten terugkomen. Ga op zoek naar aankleding in felle kleuren, en laat zachte of doffe kleuren juist liever achterwege. Van de verlichting tot de bloemen, van de decoratie aan de stoelen tot de welkomstborden: voorzie alle elementen van een vrolijke kleur. Je kunt wellicht ook zelf met een pot verf aan de slag gaan, als je de handen uit de mouwen wilt steken bij de voorbereidingen. Zo kun je alleen maar extra trots zijn op het eindresultaat.

Styling tafel

De laatste tip: ga voor een kleurrijke styling van de tafel. Misschien kun je zelfs al tafels vinden in een unieke kleur, of juist stoelen. Als dat te ingewikkeld is, kun je denken aan een kleurrijk tafelkleed. Zet grote bossen bloemen en kandelaars op de tafels, in de kleur(en) die je voor ogen hebt. Ook het serviesgoed kan hierop aansluiten. Nu nog de naamkaartjes in een vrolijke tint erbij – en de aankleding is helemaal compleet.